Mermerciler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı İlçe Kaymakamı Mustafa MASATLI`nın verdiği bilgiye göre;
Mustafakemalpaşa ilçesi Gündoğdu ve Devecikonağı Mahallelerinde 1988 yılında kurulan ancak kamulaştırma yapamamaktan ve kurumsallaşamamaktan dolayı sorunlar yaşayan ve durma noktasına gelen Mermerciler İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 2017 yılı başında 1. Etap olarak 55 farklı alanda rızaen satın alma ve kamulaştırma sonucu 235 dekar saha Organize Sanayi Bölgesi'nin mülkiyetine geçmiştir. Devamında 2. Etap olarak 15 farklı alan ve 59.9 dekar alanda rızaen satın alma ve kamulaştırma çalışmaları başlamış, 2018 yılı başı itibariyle tamamıyla sonuçlanacağı öngörülmektedir.
Ayrıca tüm bu çalışmaların yanında 2 yatırımcı daha Mermerciler İhtisas Organize Sanayi bölgesine katılmıştır. 2. Etap kamulaştırma çalışmaları ile birlikte parselasyon planlarının çalışmaları da devam etmektedir. 2. Etap kamulaştırma çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz 2018 yılı başında parseller yatırımcılara verilecektir.